Arska Stadista, huolehtii bulista ja snadista Sote ei ole ihmistä varten luotu. Ei jatkoon

Jokaisen on saatava päättää omista asioistaan

Meidän suomalaisten elämää ohjaavat pienten piirien päätökset. Puolueet on perustettu sata vuotta sitten, jolloin ihmisiä ei vielä tavoitettu tv:n tai internetin kautta. Puoluepolitiikka perustuu vanhoihin aatteisiin. Eduskuntaryhmien valtaapitävät määräävät miten kansanedustajien täytyy äänestää. Demokratia ei toimi.

Vain kuusi prosenttia suomalaisista kuuluu puolueisiin. Siitä huolimatta ihmisten on neljän vuoden välein annettava äänensä jollekin puolueelle. Adressit ja kansalaisaloitteet ovat nykydemokratiassa paras muoto, jolla me tavalliset ihmiset voimme vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon vaalien välillä. Nyt vaalikauden pian päättyessä allekirjoitetut aloitteet kuitenkin raukeavat. Kaikki alkaa alusta jälleen kerran.

Liike Nyt haluaa muuttaa päätöksentekoa. Jokaisen on voitava vaikuttaa yhteisiin asioihin myös vaalien välillä. Päätösten täytyy perustua tutkittuun tietoon. Aidot kohtaamiset ja keskustelut ovat tärkeitä ja siksi Liikkeen kansanedustajat ovat helposti tavoitettavissa. Digitekniikkaa ja sosiaalista mediaa hyödyntämällä Liike Nyt nopeuttaa kansalaisten ja edustajien välistä vuorovaikutusta. Päätöksistä tulee läpinäkyviä. 

Liike Nyt ei ole puolue, vaan aito kaiken kansan liike. Kuusi yhteistä periaatetta ovat:

  1. Jokaisesta on pidettävä huolta
  2. Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut
  3. Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla
  4. Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa
  5. Yksilön arvostaminen
  6. Eurooppa-myönteisyys

Tärkeistä päätösasioista keskustellaan ja äänestetään Liikkeen nettiparlamentissa, johon kuluu nyt noin 15 000 vaikuttajaa. Liike Nytin kansanedustajat tekevät päätöksiä tämän vaikuttajaverkoston äänestystulosten perusteella. Parhaillaan äänestetään tiekartasta. Tiekartta korvaa perinteisten puolueiden puolueohjelmat. Tiekarttaan voi jokainen meistä ehdottaa asioita, joita Liikkeen edustajat edistävät seuraavalla hallituskaudella. Vaikuttaminen ei maksa mitään eikä vaadi sitoumuksia. Mukaan voi liittyä jokainen Liike Nytin periaatteisiin uskova osoitteessa www.liikenyt.fi/liity-mukaan/ .

Liike Nytin kansanedustajaehdokkaat ovat tavallisia ihmisiä, meitä naapurin naisia ja miehiä, joista jokainen on asiantuntija omalla alallaan. Kullakin ehdokkaalla on takanaan vähintään sadan äänioikeutetun kaupunkilaisen tuki, sillä ehdokkaat perustavat omat valitsijayhdistyksensä. Näin toimi myös tasavallan presidentti edellisissä vaaleissa. Puolueettomuus kääntää poliittisen keskustelun ideologioista interaktiiviseksi dialogiksi. 

Ehdokkaat sitoutuvat siihen, että eivät istu kahdella pallilla. Kansanedustaja ei voi olla samaan aikaan europarlamentaarikko. Kansanedustajaksi valittu kaupunginvaltuutettu ei voi pyrkiä jatkokaudelle seuraavissa kuntavaaleissa. Kansanedustajien toimikaudet rajoitetaan kahteen. 

Me haluamme uudistaa päätöksentekoa ja tarjota aidon mahdollisuuden siihen muutokseen, jota kukin meistä omaan elämäänsä toivoo. Mitä useampi tähän mahdollisuuteen tarttuu, sitä todennäköisempää on onnistuminen. Mukaan päätöksentekoon on saatava myös ne, joita politiikka ei ennen ole kiinnostanut. Hyvät päätökset eivät synny sisäpiirissä. Tärkeintä ei ole se, että oma puolue voittaa. On aika alkaa ajaa yhteistä etua. Päätetään yhdessä!

 

 

Mirita Saxberg, Liike Nyt eduskuntavaaliehdokas

Aarno Lyytinen, Liike Nyt eduskuntavaaliehdokas

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Nuo listaamasi 6 perusperiaatetta muistuttavat kovasti EU:n arvoperustaa. Ja juuri sitähän on Suomessa toteutettu jo noin neljännesvuosisadan ajan (ja tulokset alkavat olla kaikkien nähtävissä tai vähintäänkin kantapään kautta tutavissa).

Käyttäjän AarnoLyytinen kuva
Aarno Lyytinen

Suomen päätöksenteko on ollut samanlaista riittävän pitkään. Tyhjiä lupauksia vaalikaudesta toiseen, siksi ihmiset ovat tympiintyneet politiikkaan. Liike Nyt tuo uuden raikkaat tuulet. Kannattaa käydä tutustumassa tarkemmin www.liikenyt.fi ja liittyä vaikuttajiin.

Sinä päätät!

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Miksi EU ja sisäministeriö ovat tehneet minun yksityisestä keräilyharrastuksestani yhteisen asedirektiivillä ja aselailla säädeltävän asian?

Veikko Punkka

Stadin Arskan mukaisesti suurten puolueiden kansanedustajat eivät enää edusta kansaa vaan oman puolueen muualla sovittuja intressejä.Äänestäjien äänet ovat menneet hukkaan.Edes vaikuttaminen heidän mielipiteisiin eduskuntakauden aikana on turhaa.Sovitusta pidetään kiinni vain ryhmäkurin mukaisesti.
Toivotaan että Liike nyt muuttaa suuntaa demokratiaan päin!

Veikko Punkka

Puolueille annetut äänet eivät ole olleet ääni demokratialle.Muualla sovitut ja ryhmäkuriin sidotut asiat eivät edusta kansalaisten etuja.
Stadin Arskalla ja Liike nyt ehdokkailla on tässä sosiaalinen tilaus.

Käyttäjän AarnoLyytinen kuva
Aarno Lyytinen

Veikko Punkka,

Itselläni oli, liittyessäni Liike Nytiin, juuri sama ajatus. Tälle on sosiaalinen tilaus. Tehdään yhdessä vihdoinkin asioita toisin.
Toivon mahdollisimman monen käyvän tutustumassa Liike Nytin toimintamalliin tarkemmin.

Toimituksen poiminnat